HGE: Golfen met een Glimlach - magazine 2021, editie 1
10 HGE MAGAZINE 2021 BEDRIJVEN & MANAGERS Joris Slooten Operationeel Directeur Ik ben Joris, 56 jaar oud. Na mijn studie Rechten in Rotterdam (1989) heb ik mijn ouders geholpen met het ontwikkelen van Golfbaan De Rottebergen in Bergschenhoek (nu Golfbaan De Hooge Rotterdam- sche). Daar heb ik vervolgens 22 jaar met veel plezier gewerkt; al moet ik zeggen dat ik me ook vaak heb ver- wonderd over de golfwereld. In 2011 ben ik naar de NGF over- gestapt waar ik verantwoordelijk werd voor duurzaam beheer van golfbanen en waar ik met Mandy Boer NGF-Zakelijk heb mogen op- zetten. Na zes jaar wilde ik weer de praktijk in. Ik kende Hans Schaap nog uit mijn tijd bij De Rottebergen en zijn nuchtere, eerlijke aanpak, bevalt me goed. Dus in 2018 ben ik als operationeel directeur begonnen bij HGM. En de laatste jaren ben ik weer terug in mijn oude ‘vak’ en ben ik ook verantwoordelijk voor de exploitatie van de golfbanen: De Breuninkhof, De Loonsche Duynen en Almkreek. Hans Schaap Algemeen Directeur Ik ben 57 jaar; opgegroeid op de boerderij van mijn ouders en daar heb ik een passie voor de natuur gekregen. De passie voor golf is later gekomen. Zo ben ik 35 jaar geleden begonnen met grasmaaien op sportvelden. En vervolgens heb ik de opleiding gedaan voor hoofdgreenkeeper en van het een kwam het ander. In 2010 een eigen bedrijf gestart (HGM), dat nu 27 banen onderhoudt en daarnaast aanleg en renovaties uitvoert voor golfbanen. In 2014 gestart met het bedrijf in sportveldenonderhoud (HSM), dat nu 500 natuur- en kunstgrasvelden onderhoudt en ook landgoederen aanlegt. In 2018 gestart met het bedrijf dat golfbanen exploiteert (HGE), waar nu 3 golfbanen onder vallen. En waar het eindigt? We hebben inmiddels ook golfprofessionals in dienst (HGS) en natuurlijk zijn ook onze brasserieën en zalen weer een hele nieuwe tak van sport. Het blijft leuk! Alistair Miskimming Food en Beverage Manager Ik ben Alistair Miskimming, 48 jaar oud en geboren in Schotland. Na mijn opleiding in Engeland heb ik gewerkt in diverse restaurants, geld gespaard en de wereld over gereisd. In Canada heb ik mijn Nederlandse vrouw ontmoet en wij wonen nu al 21 jaar, inmiddels met twee dochters, in Rotterdam. In Nederland was één van mijn eerste baantjes bij een golfclub, daarna ben ik gaan werken voor de Arena, Zalmhuis en later voor Jamie’s Italian van Jamie Oliver. Bij HGE ben ik in september begonnen als Food & Beverage manager. Voor alle drie de golfparken doe ik de inkoop, stel menu’s samen, heb nauw contact met leveranciers en natuurlijk met onze gasten! Ik heb een grote passie voor lekker en eerlijk eten, streekgebonden (biologische) producten en de Italiaanse keuken hebben mijn voorkeur. In Rotterdam kun je eten uit elke wereldkeuken die je maar kan bedenken, dat inspireert mij om steeds weer met nieuwe gerechten te komen! De bedrijven en het managementteam
RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=