HGE: Golfen met een Glimlach - magazine 2021, editie 1

45 HGE MAGAZINE 2021 HORECA Steak, alle ingrediënten genoemd zijn per persoon: • Bavette steak van ongeveer 180 gram • Marinade: 15 gram gehakte rozemarijn, 15 gram knoflook, sap van een halve citroen, 100 ml olijfolie • 5 gram rucola • 10 ml extra virgin olijfolie • 5 gram Parmezaanse kaas • 5 ml balsamicoazijn, eventueel een beetje ingekookt Trostomaatjes, ingrediënten: • 1,5 kilo trostomaatjes* • 60 ml extra virgin olijfolie • 25 gram grof gesneden knoflook (ongeveer 2 teentjes) • 15 gram chili, snij in de lengte in 4 stukken • 15 gram blaadjes basilicum • 3 gram oregano, liefst vers • 4 gram zout • 1 gram peper *Dit is meer dan nodig is voor dit recept maar ze zijn ook te gebruiken in een salade, op een bruschetta of iets anders. Omdat het veel werk betreft, is het handiger om in één keer veel te maken. Eet je de bavette met 4 personen dan is dit voldoende. INSTRUCTIE Tomaatjes: • Let op: de bereiding van de tomaatjes duurt ongeveer 4 uur, je kan ze natuurlijk ook de dag van te voren al bereiden. • Meng alle ingrediënten door elkaar en leg alles op een platte ovenschaal (zonder hoge rand). De tomaatjes mogen niet op elkaar liggen. • Voorverwarm de oven op 160 graden en zet de tomaatjes in de oven totdat het vel van de tomaatjes een beetje open barst. • Zet de oven vervolgens op 90 graden en laat de tomaatjes voor 4 uur in de oven staan. Af en toe de oven even openmaken zodat de stoom weg kan. Bavette steaks: • Wrijf de steaks in met de marinade en laat deze ongeveer 2 uur afgedekt staan. • Grill vervolgens de steaks in ongeveer 3/4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Dit kan je doen op de BBQ of in een grillpan. • Laat de steaks vervolgens 5 minuten rusten, afgedekt met aluminiumfolie. • Snij de steak, tegen de groeven in, in 5 lange stukken. Dien alles op zoals op de foto met de tomaatjes, de rucola en sprenkel er balsamicoazijn over. De balsamicoazijn kan voor het beste resultaat ook even kort worden ingekookt in een steelpannetje zodat het een stroopachtige substantie wordt. Als laatste de ‘finishing touch’ Parmezaanse kaas in sliertjes erover. Eet smakelijk! Bavette Steak Tagliata

RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=